fbpx

Waarom SEO (verbeteren vindbaarheid Google) juist nu belangrijk is!

26 april 2020
26 april 2020 CreativeDutch

Waarom SEO (verbeteren vindbaarheid Google) juist nu belangrijk is!

Google vindbaarheid

Momenteel heeft iedereen te maken met ingrijpende veranderingen tijdens deze Corona (Covid19) periode. Op 16 maart 2020 zijn naast alle scholen ook veel ondernemingen gesloten zoals de horeca, tandartsen, bioscopen, events en andere bedrijven.

Dit besluit werd genomen om zoveel mogelijk de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan.

Dit heeft vooral naast de medische problemen ook een grote impact op ondernemend Nederland.

Online is een onderdeel voor veel bedrijven waarbij het daarnaast ook in de toekomst steeds meer een belangrijke rol gaat geven aan het verdienmodel. Bedrijven die afhankelijk zijn van hun online aanwezigheid en organisch goed vindbaar zijn in Google kunnen juist in deze benarde situatie wel eens een meevaller hebben.

Online blijven consumenten meer inkopen doen

Wanneer er zoals nu met het Corona virus wordt geadviseerd om thuis te blijven / werken, word de afhankelijkheid van internet groter. Hierdoor zullen mensen meer tijd online doorbrengen.

Een gevolg hiervan is dat meer en meer mensen online aankopen zullen gaan doen omdat ze bijvoorbeeld minder snel naar een winkel kunnen of willen gaan.

Des te meer mensen zullen online ‘zoeken’ des te meer bezoekers websites kunnen verwachten. Als jouw onderneming niet goed vindbaar is in Google, mis je heel veel kansen.

Adverteren wordt duurder: SEO blijft hetzelfde

Aangezien meer mensen online aankopen zullen doen, zullen ook meer bedrijven willen investeren om beter gevonden te worden in Google. Hoe meer bedrijven er zullen gaan adverteren net Google Ads op zoekwoorden, des te hoger de advertentie kosten zullen worden. Je biedt namelijk met meer bedrijven voor dezelfde advertentie plek. De persoon met het meeste geld zal natuurlijk hoger willen bieden om op die eerste plek te komen. Je Google Ads kosten monitoren is dus in deze tijd zeer belangrijk!

Stoppen met adverteren? Zorg dat je dan organisch goed vindbaar bent!

Wanneer je helemaal afhankelijk bent van Google Ads kan je een probleem krijgen…

Online goed vindbaarheid zijn door een gedegen SEO strategie is daarom ontzettend belangrijk in voor- en tegenspoed.

SEO kan jou in deze tijd en op de lange termijn meer bezoekers brengen.

Bouw dus daarom aan de toekomst van je onderneming. Het is nu de tijd om dit nader te onderzoeken en stappen in te gaan ondernemen.

Meer weten over SEO en wat hierin mogelijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Zo bereik je ons.

Stap bij ons binnen of kom in contact!
De koffie staat klaar en brainstormen kost niks!

Leuk om je te ontmoeten

We nodigen je graag uit op ons kantoor in Hengelo (voorheen bureau Fons Nijland) voor een kennismaking en brainstormsessie.

Waar kunnen we je mee helpen?

Jij vertelt wat je wil bereiken en wij helpen je daar bij, of we nemen het volledig voor onze rekening, net wat bij jouw vraag past.

Laten we er voor gaan

Hebben we een klik? Dan werken we de besproken plannen uit in een duidelijke offerte zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.

BEL: +31 (0)74 234 06 06

info@creative-dutch.nl
Contact